Konserwacja desek tarasowych
-
- Nr miszkania: 25
Konserwacja desek tarasowych
Witam,
Jaki środek do konserwacji tarasów polecacie?
Jaki środek do konserwacji tarasów polecacie?
Re: Konserwacja desek tarasowych
Hej, ja właśnie użyłem Altax - olej do drewna i póki co wygląda dobrze. Więcej powiem za 24h jak wyschnie. Jeśli się zdecydujesz, to na allegro kupisz taniej niż w marketach budowlanych.
Również polecam Altax-robiłam rok temu i poradzono mi jeszcze raz w tym roku i ma być okey na jakiś czas.
Atal teoretycznie w instrukcji obsługi mieszkania zaleca malowanie desek 2x do roku, na zimę i wiosnę
Nie dajmy się zwariować. Kto ma na to czas. Jak są dobrze zakonserwowane po dwu,trzykrotnym malowaniu, będzie dobrze na dwa, trzy lata.
Ja tylko pisze co jest w instrukcji, a jej przestrzeganie teoretycznie wiąże się z utrzymaniem gwarancji.
W każdym razie Atal (p. Damian Wierzbicki) propnował środek Sikkens do tych desek.
W każdym razie Atal (p. Damian Wierzbicki) propnował środek Sikkens do tych desek.
Witam, odnoście desek tarasowych - czy ktoś korzystał może z usług czyszczenia desek np. Myjką ciśnieniową? Nie mam takiej a taras już mocno brudny i chciałbym najpierw umyć przed konserwacją?
Będę wdzięczny za namiary:)
Będę wdzięczny za namiary:)
Niedługo (pewnie najbliższy weekend) będę sam czyścił swój taras i będę miał Karchera do dyspozycji. Jak coś zgłoś się na priv